Ketojenik Diyet Nedir? Riskleri var mıdır?-Ketojenik Diyet Nedir? Riskleri var mıdır?

Ketojenik Diyet Nedir? Riskleri var mıdır?

Ketojenik Diyet Nedir? Riskleri var mıdır?

Son zamanların çok konuşulan sağlıklı beslenme yöntemlerinden birisi de ketojenik diyet. Kısaca keto olarak da bahsedilen bu diyet çoğunlukla beden sağlığını geliştirmek ve fazla kilolardan kurtulmak amacıyla yapılıyor.  Diyetin temel mantığı beslenme tarzında yağ oranını arttırmaya ve karbonhidratı düşürmeye dayanmakta.

 Keto diyeti pek çok alanda uygulayıcısına büyük yararlar sağlıyor. Örneğin insülin direncini düşürmek, diyabete karşı önlem almak ve kanser riskini azaltmak gibi birçok yararı bulunuyor. Öte yandan bilinçsiz şekilde yapılan ketojenik diyet yarardan çok zarar getirebilir.

Ketojenik Diyetin Riskleri

Ketojenik beslenme tarzı aslında medikal amaçlarla ortaya çıkmış bir diyettir. Çocuklarda epilepsi nöbetlerini azaltmak amacıyla ortaya çıkan diyet eksik veya yanlış uygulandığında büyük sorunlara yol açabilir.

  1. Doymuş Yağ Tüketimi

Keto diyetinin temelde yüksek yağ alımına dayandığını belirtmiştik. Bu durum gereğinden fazla doymuş yağ alımına sebep olabilir. Bu da kalp damar hastalıkları ve kolesterol riskini arttırabilir. Risklerden kaçınmak için ketojenik diyet yapılırken alınan yağların niteliğine dikkat edilmelidir. Aksi halde keto ile ulaşmaya çalıştığınız hedeflerden uzaklaşabilir, kanser, obezite ve insülin direncine açık kapı bırakabilirsiniz.

  1. Besin Eksikliği

Ketojenik diyet proteine ağırlık verdiğinden gereği kadar sebze, meyve ve lifli besin tüketemeyebilirsiniz. Bu da vücut için gerekli vitaminleri/mineralleri alamamanız ve bağışıklığınızın düşmesi demektir.

  1. Böbrek Rahatsızlıkları

Fazla protein tüketimi böbreklere aşırı yüklenilmesine sebep olabilir. Diyeti uygularken günlük protein alımınızı saymanızı ve aşırı tüketimden uzak durmanızı öneriyoruz.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri