Adını Sıkça Duyduğumuz Aristo Diyeti Nedir? Hızlı Kilo Verdirir mi?-Adını Sıkça Duyduğumuz Aristo Diyeti Nedir? Hızlı Kilo Verdirir mi?

Adını Sıkça Duyduğumuz Aristo Diyeti Nedir? Hızlı Kilo Verdirir mi?

Aristo Diyeti Nedir?

Aristo diyeti temelde 3 ana öğün ve 2 ara öğünü tavsiye eden kendine özgü bir beslenme içeriğine sahip olan bir diyettir. Bu diyet daha çok meyve, sebze ve kepekli tahıl yemeyi teşvik eder. Bu besinler, sağlık için gerekli olan temel vitamin ve mineralleri içerir. Diyet ayrıca yağsız et, fındık ve az yağlı süt ürünleri yemeyi önerir. Diyette sebze ve meyvelerin çiğ bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

Aristo diyetinde günde en az 2 buçuk litre su içilmesi gerekiyor. Bu yaklaşık olarak 10 bardak suya denk geliyor. Aristo diyetinde; somon, ton balığı ve avokadoda bulunan omega-3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağları tercih etmek gerekir. Bol sebze ve meyve tüketmek bu diyetin olmazsa olmazları arasında yer alır. Sebze yemek önemlidir. Çünkü vücudunuzu sağlıklı tutmak için besin sağlayan vitaminler, mineraller ve lif içerirler.

Aristo Diyeti Nasıl Uygulanır?

Aristo diyetinde bol miktarda sebze, fasulye, meyve ve kuruyemiş vardır. Ancak aynı zamanda insanların isterlerse tavuk veya balık gibi yağsız etleri yemelerine de izin verir. Ayrıca Aristo diyeti, ölçülü olarak yoğurt veya peynir gibi süt ürünlerine de izin verir. Çok katı kurallar içermeyen bu diyette sadece glutenli besin kullanımı yasaktır. Aşağıda sıraladığımız yiyecekler, aristo diyetinde temelde tavsiye edilen besinler arasında yer alır;

  • Peynir
  • Domates
  • Yeşillikler
  • Bitki çayları
  • Haşlanmış yumurta

Bununla birlikte Aristo diyeti protein ve yağ açısından zengin, ancak karbonhidrat açısından düşüktür. Ayrıca lif oranı yüksektir ve vitamin ve mineraller açısından çok yüksektir. Aristo’nun yaşantısından esinlenerek oluşturulan bu diyet, vücudumuzun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri sağlamak için tasarlanmıştır.

Aristo Diyetinin Özellikleri Nelerdir?

Aristo diyeti her şeyden önce insanları her gün bol su içmeye teşvik eder. Su, vücudunuzun nemli kalmasına yardımcı olur. Bu da böbrek taşlarının idrar yolunuzda veya böbreklerinizde oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Bununla birlikte Aristo diyetinde günde 3 ana ve 2 ara öğün olmak üzere 5 farklı öğün bulunuyor. Aristo diyeti uzun yıllardır var ve birçok insan tarafından kilo vermek için kullanılıyor. Bu tür beslenme planının arkasındaki ana fikir, belirli yiyeceklerin vücut ısısında artışa veya düşüşe neden olabilmesidir.

Aristo Diyeti Hızlı Kilo Verdirir mi?

Aristo diyeti, doğru ve sağlıklı beslenme ile kısa sürede zayıflamaya yardımcı olmaktadır. En önemli özelliklerinden birisi de, kaybedilen kiloların hızlı bir şekilde tekrar alınmasını önler. Düzenli kullanım ile aristo diyetini uygulayanlarda, hızlı ve etkili gözle görülür değişimler gözlenmiştir.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri