Diyet Yaparken Açlık Krizlerini Önlemenin Yolları-Diyet Yaparken Açlık Krizlerini Önlemenin Yolları

Diyet Yaparken Açlık Krizlerini Önlemenin Yolları

Diyet Yaparken Açlık Krizlerini Önlemenin Yolları

Özellikle kilo vermek için yapılan diyetlerde normalde aldığımız kaloriden daha azını alarak kalori açığı oluşturmaya çalıştığımız için anlık açlık krizleri yaşayabiliyoruz. Bu isteği durdurmak için tüketilen fazla besin alımı ise kontrolsüz kilo artışı, diyabet ve çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Peki bu açlık krizlerinin önüne geçmek için ne yapmalıyız ?

1- Su İçin

Birçok kez duymuş olmanız kuvvetle muhtemel olan bu yöntemde “su içerek nasıl bastıracağız?” sorusunu soruyor olabilirsiniz. Su içmek midenizin hacmini doldurarak beyninize daha fazla yiyeceğe ihtiyacınız olmadığı mesajını gönderir.

2- Kahvaltısız Güne Başlamayın

Uyku süresince uzun süre aç kaldığımız için sabah kan şekerimiz minimum seviyeye iner. Bu yüzden gün içinde açlık krizleriyle karşılaşmamak için güne kahvaltı ile başlayın, protein ağırlıklı yapacağınız kahvaltı ise güne enerjik başlamanızı sağlar.

3- Yeşil Çay İçin

Yeşil çay tıpkı suda olduğu gibi midenizde yer kaplayarak daha fazla yiyecek ihtiyacı olmadığı mesajını gönderir. Ayrıca yeşil çayın bir diğer özelliği ise yağ yakıcı olmasıdır. Çubuk tarçınla birlikte kullanırsanız vücudunuzun şeker isteğini de bastırmış olursunuz.

4- Diyetinize Mutlaka Yeşillik Ekleyin

Midenin hacmini doldurmakta iyi iş çıkaran bir diğer şey de yeşillik yemektir. Yeşillikler kolay kolay sindirilemez ve midenizde çok yer kaplar, böylece açlık hissini yok eder.

5- Her Gün 1 Bardak Kefir İçin

Glisemik indeksi düşük olan kefir, tokluk hissi verir ve kan şekerinizi dengeler. Böylece özellikle gece ortaya çıkan açlık krizlerinin önüne geçerek fazla besin tüketimini engeller.

6- Tam Tahıllı Ekmek Tüketin

İçerisindeki tahıllar sayesinde sindirim yavaş olur, yani kan şekeriniz dengelendiğinden ani açlık hissine yakalanmazsınız.

7- Tatlı Yerine Meyve Tüketin

Vitamin ve mineral bakımından zengin meyveler tüketerek tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz.

8- Atıştırmalık Çiğ Ceviz, Fındık ve Badem

Midede uzun süre kalarak tokluk hissi verir, çiğ olarak tüketildiğinde kalori alımını da azaltır.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri