Diyet Yaparken Motivasyonu Yüksek Tutmanın Yolları-Diyet Yaparken Motivasyonu Yüksek Tutmanın Yolları

Diyet Yaparken Motivasyonu Yüksek Tutmanın Yolları

Diyet Yaparken Motivasyonu Yüksek Tutmanın Yolları

Binbir hevesle başladığınız diyetleri sonuna kadar götürememekten sıkıldıysanız size diyet için motivasyon sağlama konusunda yardımcı olabiliriz. Diyet sırasında isteğinizi kaybetmenizin ve sonuna kadar götüremeyecek gibi hissetmenizin çeşitli sebepleri olabilir. Gelin bu sebepleri ve çözümlerini beraber inceleyelim. 

  1. Uzun vadeli gerçekçi olmayan planlar: Diyete başlarken kendinize ‘’ 6 ay içinde 10 kilo vereceğim’’ gibi bir hedef belirlerseniz ilk ay dolmadan motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Bu tür bir hedef yerine ‘’2. haftanın sonunda 1 – 5  kilo vermiş olacağım’’ demek ve 2. haftanın sonunda hedefinize ulaşmak sizi motive edecektir.
  2. Çevreniz sizi desteklemiyor olabilir: Arkadaş çemberinizde diyet yapmanın size hiçbir yarar sağlamayacağı yönünde olumsuz konuşan kişiler varsa diyet için motivasyon bulmak zor olabilir. Etrafınızdaki bu kişileri umursamamayı veya bir süre iletişim kurmamayı deneyebilirsiniz.
  3. Sıkı kurallar: Kendinize belirli besinleri yasaklayan sıkı kurallar koyduysanız bu sizi sıkışmış hissettirecek ve motivasyonunuzu kaybetmenize neden olacaktır. Bunun yerine diyeti bozmayacak şekilde kendinize istediğinizi yeme fırsatı tanıyabilirsiniz.

 

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri