Diyet Yaparken Tatlı Tüketilir mi?-Diyet Yaparken Tatlı Tüketilir mi?

Diyet Yaparken Tatlı Tüketilir mi?

Diyet Yaparken Tatlı Tüketilir mi?

İdeal kilomuza kavuşmak ve sağlıklı bir yaşama dönmek için diyet en sağlıklı ve doğru yöntemlerden birisidir. Bireylerin kendilerine uygun  doğru diyet seçimi oldukça iyi sonuçlar verebilir. Diyetler uzun bir süre hayatımızın bir parçası olacağı için, bazı yenilikler ve radikal kararlar alınabilir. Diyet başlangıçta oldukça zorlayabilir. Bu zorlukların en önemlisi belki de ani bastıran tatlı krizlerdir. Vücudumuz günlük olarak ihtiyaç duyduğu enerjinin alınmaması, günün sonunda bizi açlık hissiyle baş başa bırakabilir. Diyetlerin bozulmasının en sık nedeni, gece bastıran ani açlık ve tatlı krizleridir. Bu yüzden diyetlerde akla gelen ilk soru “Diyet Yaparken Tatlı Tüketilir mi?” olur.

Diyet Ve Tatlı Krizleri

Doğru diyet bireye uygun olmasının yanında, istikrarlı bir şekilde diyetin sürdürülmesi de anlamına gelir. Bunun için yapılması gereken, kişiyi çok fazla zorlamadan ve bıktırmadan zaman zaman çok abartılmaması şartıyla ölçülü tatlı kaçamaklarına izin verilmesi gerekir. Uzmanlar uygun olduğu takdirde masum tatlı kaçamaklarının diyete faydalı olduğunu belirtmişlerdir.

Diyet Yaparken Tatlı Tüketimi

Uzmanlar, diyetin ömrümüzün sonuna kadar haşlanmış sebzelerden ve kibrit kutusu büyüklüğündeki peynilerden ibaret olmadığını belirtiyor. Diyet sırasında ihtiyacımızdan daha az kalori alınması, diyetin sürdürülebilirliğini engellemektedir. Diyet sırasında masum, besleyici ve uygun tatlılar, diyetin daha gerçekçi uygulanmasını sağlar. Burada dikkat edilmesi gereken; lokma gibi kızartmalı ve şerbetli tatlılardan uzak durulması. Diyet sırasında tüketilebilecek tatlılar yağsız sütten oluşmalı. Burada amaç masum tatlılarla ani tatlı krizlerinin yönetilmesi. Zaten diyet de en nihayetinde bir kriz yönetimidir.

Diyet Yaparken Tüketilebilen Tatlılar

“Diyet yaparken tatlı tüketilir mi?” sorusunun başında elbette sütlü tatlılar gelir. Yağsız süt ve sağlıklı meyvelerle yapılan tatlılar, sizi diyetin vermiş olduğu olumsuz durumlarlardan koruyacak ve diyetinizi daha sağlıklı geçirmenizi sağlayacaktır.  Örneğin içerisinde üç beyazı barındırmayan Muzlu Chia Puding yapabilirsiniz. Yağsız sütümüzü ve chia tohumlarını bir kapta karıştırdıktan sonra, hava almayacak şekilde buzdolabında jel kıvamına gelene kadar (en az yarım saat) bekletiyoruz. Buzdolabından çıkardığımız kıvamın içerisine vanilya özütünü ve balı ekliyoruz. Muzu iyice ezdikten ya da blendırdan geçirdikten sonra pudingin içerisine ekliyoruz. Puding servis kaselerine eşit şekilde servis edip, dilerseniz üzerini çilek ve muz ile süslüyoruz.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri