Diyette Ekmek Tüketmek Sizi Korkutmasın-Diyette Ekmek Tüketmek Sizi Korkutmasın

Diyette Ekmek Tüketmek Sizi Korkutmasın

Diyette Ekmek Tüketmek Sizi Korkutmasın

Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde kilo verme amacıyla diyet yapmak istemişizdir. İşte tam da bu zamanlarda günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan ekmek adeta düşman haline gelir. Öyle ki yediğimiz bir lokma ekmeğin bile bize kilo olarak döneceğinden korkarız. Fakat haberler iyi, diyet yaparken ekmekten korkmanıza gerek yok!

 

Diyette Ekmek Tüketilir mi ?

Ekmek Gerçekten Düşündüğünüz Kadar Zararlı Mı?

Ekmeğin zararlı olup olmadığı konusunda verilecek kesin bir cevap yok. Çünkü tüm besinlerde olduğu gibi ekmeğin faydası ve zararları da tüketim miktarına ve içindeki besin öğelerine bağlı. Örneğin; yemek masalarında başrolü oynayan beyaz ekmeklerin glisemik indeksi yüksektir, bu da kan şekerinde düzensizliğe neden olur. Öte yandan, gerçek bir tam buğday ekmeği besleyiciliği ile size fayda olarak geri dönebilir.

Diyetteyken Ekmek Yenebilir Mi?

Diyet yaparken ekmek yiyebilirsiniz. Daha da ileri gitmek gerekirse ekmeği tamamen kesmenin diyet sürecine faydadan çok zarar sağlayacağını söyleyebiliriz. Vücudunuz ekmekten gelen vitamin, mineral ve liflere ihtiyaç duyar. Bu noktada ekmeği değil ama beyaz ekmeği bırakmanızı ve daha sağlıklı olan tam buğday ekmeği, kepek ekmek veya çavdar ekmeği gibi alternatiflere yönelmenizi öneririz.

Bu ekmeklerin içerdiği kalori miktarı beyaz ekmeğe göre daha düşük olmasa da metabolizmayı destekleyen besin öğeleri içerirler. Bu da sağlıklı kilo vermenize ve diyetinizi başarıya ulaştırmanıza yardımcı olur.

Ekmek tüketmek zararlı değil, fakat aşırıya kaçmak diyetinizi bozacaktır. Günlük kalori ihtiyacınıza göre kendinize ekmek limiti belirleyebilir ve buna uygun hareket edebilirsiniz.

 

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri