Diyette En Çok Yapılan 3 Yanlış-Diyette En Çok Yapılan 3 Yanlış

Diyette En Çok Yapılan 3 Yanlış

Diyette En Çok Yapılan 3 Yanlış

Diyet yapmak başlı başına zor bir eylemdir. İstediğimiz görünüme kavuşmak için aldığımız kilolardan bir an önce kurtulmak isteriz. Fakat bazen ne yapsak da hedefimize ulaşamayabiliyoruz. Çevrenizde de diyete başlayıp kilo veremediğini söyleyen insanlarla karşılaşmışsınızdır. Peki bu insanlar nerede hata yapıyor? Uzman desteği almadan kontrolsüzce yapılan ve doğru zannedilen yanlışlardan kaynaklanan bu hatalara gelin birlikte bakalım.

1) Yetersiz Karbonhidrat Tüketimi

Her besin grubundan dengeli bir şekilde tüketmek gerekir. Fakat diyet yapan kişilerdeki en büyük yanılgı karbonhidrat kullanırsa kilo alacağını zannetmesidir. Karbonhidrat grubunu öğünlerinizden çıkarmak kas kaybını da beraberinde getirebilir. Burada önemli olan tüketim miktarıdır.

2) Öğün Atlayarak Aç Kalmak

Öğün atlamak ya da uzun süre aç kalmak hızlı kilo vermenin aksine metabolizmayı yavaşlatarak tersi bir etki gösterir. Sağlığınız için olumsuz sonuçlar doğurabilecek bu yanlış, aynı zamanda daha sonra hızlı kilo almanıza da sebep olabilir.

3) Az Su Tüketmek

Diyette unutulmaması gereken en önemli unsurlardan biri de su içmektir. Yetersiz su tüketimi, hem sindirimi hem de metabolizmayı yavaşlatır. Vücutta ödem artar ve kilo vermeniz zorlaşır. Su yerine çay, kahve gibi içeceklerin tüketilmesi de yine ödem arttırıcı etkenlerdendir.

Diyette En Çok Yapılan 3 Yanlış

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri