En Kolay Ve Sağlıklı Diyet Yemekleri-En Kolay Ve Sağlıklı Diyet Yemekleri

En Kolay Ve Sağlıklı Diyet Yemekleri

En Kolay ve Sağlıklı Tüm Diyet Yemekleri 

Diyet yemekleri hazırlamak, ciddi anlamda deneyim ve uzmanlık ister. Fakat çoğu zaman karmaşık tarifler ve uzun pişirme süreleri ile zorlayıcı bir süreç haline gelebilir. Burada hem lezzeti tutturmak hem de kalori hesabı yapmak gerekir. Dolayısıyla birçok kişi kolay hazırlanabilen ve sağlıklı olan diyet yemeklerini tercih eder. Bu yazıda, hem lezzetli hem de besleyici, en önemlisi de kolayca hazırlayabileceğiniz diyet yemekleri için size ilham verecek tarifler ve pratik ipuçları bulacaksınız.

en kolay ve sağlıklı diyet yemekleri

Sağlıklı ve Kolay Hazırlanan Diyet Yemekleri 

Sağlıklı ve kolay hazırlanan diyet yemekleri, tam anlamıyla bir kurtarıcıdır. En zor zamanlarda imdadınıza yetişen bu yemekler, diyetinize devam etmenizi sağlarlar. Kolay hazırlanan diyet yemekleri şu şekildedir: 

  • Zeytinyağlı Diyet Pilavı 

Zeytinyağı ile yapılan pilav, hem hafif hem besleyici hem de düşük kalorilidir. Yapımı son derece kolaydır ve klasik pirinç pilavından büyük oranda farklı değildir. Fakat zeytinyağlı pilavla ilgili dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır. Pirinç, yüksek kalorili bir besindir. Dolayısıyla porsiyonun küçük olması gerekir. 

  • Ispanak Diyet Yemeği 

Vitamin ve mineral bakımından çok zengin bir besin olan ıspanağın yemeği de oldukça sağlıklı ve yararlıdır. Üstelik hazırlaması da çok kolaydır. Ispanak yemeği; A, C, E ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bunların dışında magnezyum, potasyum ve folik asit de vardır.  Besleyiciliğinin yanında lif bakımından zengin olması, bu yemeğin ideal bir diyet yemeği olmasını sağlar. İçerisindeki yağ ve karbonhidrat miktarı çok düşüktür. Şeker ise hiç yoktur. Düşük kalorili olan bu yemeği, uygun bir porsiyonda yemek ve sınırı aşmamak gerekir. 

  • Köfte 

Türk mutfağının en önemli zenginliklerinden biridir. Protein başta olmak üzere demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko bakımından zengin bir yemektir. Yağda kızartılmayan köfte yemekleri, diyet yapanlar açısından da uygundur. Ancak 3-4 adetten fazla tüketilmemelidir. 

  • Somon 

Protein, B vitaminleri, omega 3 yağ asidi, folik asit, demir ve potasyum bakımından zengin olan somon, tam bir diyet yemeğidir. Günlük protein ihtiyacını karşılamak için de tüketilecek bu besin, kendine has lezzeti ile dikkat çeker. Uygun büyüklükteki bir porsiyon, farklı açılardan sizi olumlu etkileyecektir. 

  • Zeytinyağlı Brokoli 

Brokoli, düşük kalorili diyet yemekleri listesinin başında yer alan seçeneklerden biridir. Düşük kalorisinin yanında, vitamin ve mineral bakımından zengin olması ayrı bir avantajdır. A, C ve K vitaminleri, kalsiyum, selenyum, potasyum ve demir mineralleri bakımından zengindir. Bunların yanı sıra lif açısından da tercih edilecek gıdalardan biridir. Zeytinyağı ile hazırlandığında lezzetli bir diyet yemeği olacaktır. 

  • Semizotu Salatası 

Diyet yemekleri denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden salatanın farklı bir çeşidi olan semizotu salatası, hafifliği ve besleyiciliği ile öne çıkar. İçerisinde mor soğan, domates, salatalık ve diğer mevsim yeşillikleri vardır. 

  • Karnabahar Pilavı 

Farklı lezzet arayanların tercih edebileceği seçeneklerden biridir. Hazırlaması kolay olan bu yemek, vitamin ve mineral bakımından olduğu kadar, lif açısından da zengindir. İlgili yemeğin içerisinde yer alan pirinç, yüksek kalorili bir besin olduğu için küçük porsiyon tercih edilmelidir. 

  • Tavuk Izgara ve Kinoa Salatası

Izgara tavuk, protein bakımından zengin bir besindir ve kinoa da lif ve protein kaynağıdır. Bu ikiliyi salata ile birleştirerek hem hafif hem de besleyici bir öğün oluşturabilirsiniz.

  • Mercimek Çorbası

Mercimek çorbası, hem doyurucu hem de besleyicidir. Protein, lif ve vitaminler açısından zengin olan mercimek çorbası, diyet menülerinin vazgeçilmezidir.

  • Sebze Smoothie

Sebzeleri meyvelerle karıştırarak hazırlayacağınız smoothie, hem vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılar hem de tokluk hissi verir.

kolay ve lezzetli diyet yemekleri

Pratik İpuçları

  • Haftada bir kere önceden yemeklerinizi hazırlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.
  • Alışveriş listenizi önceden hazırlayarak sağlıklı besinlere yönelmenizi kolaylaştırabilirsiniz.
  • Bol su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar tercih edin.
  • Düzenli egzersiz yapmayı unutmayın.

 

Adrese Teslim Diyet Yemekleri Hizmeti 

Kolay hazırlanan ve sağlıklı olan çok sayıda diyet yemeği vardır. Ancak bunları hazırlamak için bazen elinizde gerekli malzemeler bazen de yeterli zaman olmayabilir. Böyle durumlarda diyetinize uygun olmayan bir besin tercih etmek yerine, adrese teslim diyet yemekleri hizmetinden yararlanmanız gerekir. Adrese teslim diyet yemekleri hizmetini profesyonel olarak sunan Formena Diyet Yemekleri, aynı zamanda ücretsiz diyetisyen desteği de sağlar. Profesyonel aşçıların kalori kontrolü yaparak hazırladıkları birbirinden özel lezzetler, kapınıza kadar getirilir. Adrese teslim diyet yemekleri, aynı zamanda paket olarak da satılır. Para iade garantisi ile sunulan paketlerden uygun olanı tercih edebilir ve diyetinizi daha kolay ve daha zevkli hale getirebilirsiniz. 

Sorular

Kilo vermek için tek bir sihirli diyet yemeği yok! Dengeli ve besleyici bir diyet, bol su, egzersiz ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak anahtardır. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, yağsız proteinler ve kuruyemişler tercih edin.
Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri

Sıkça Sorulan Sorular

Kilo vermek için hangi diyet yemeklerini yemeliyim?

Kilo vermek için tek bir sihirli diyet yemeği yok! Dengeli ve besleyici bir diyet, bol su, egzersiz ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak anahtardır. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, yağsız proteinler ve kuruyemişler tercih edin. Detaylar