Hızlı Yemek Kilo Aldırır mı? | Hızlı Yemek Yeme Alışkanlığı İle İlgili Altın Niteliğinde Tavsiyeler-Hızlı Yemek Kilo Aldırır Mı? Yemek Yeme Alışkanlığı Nasıl Olmalı?

Hızlı Yemek Kilo Aldırır mı? | Hızlı Yemek Yeme Alışkanlığı İle İlgili Altın Niteliğinde Tavsiyeler

Hızlı Yemek Kilo Aldırır Mı?

Tabağınızdaki besinleri ne kadar sürede yediğinizi düşündünüz mü hiç? Besinleri yeteri kadar çiğnemeden yutmak sağlık üzerinde olumsuz etkilere sebep olabiliyor. Peki, hızlı yemek kilo aldırır mı? Diyet Yemeklerine ne kadar alışkınsınız?

Yavaş yemek yemek tokluk hormonu seviyelerini artırarak çabuk doyma hissi sağlarken kalori alımını da azaltır. Hızlı yemek yiyenler ise daha fazla besin ve kalori almakta. Bunun sonucunda da ciddi bir risk faktörü olan obezite görülebilir. Hızlı yemek yiyen kişilerde kilo alımı dışında insülin direnci de gözlemlenmektedir.

Zaman kavramı hepimiz için önemli ve genellikle yoğun çalışan kişiler yemek yerken zaman kaybetmemek adına hızlı yemek yemeyi tercih ediyor. Yemek yenilecek ortamın sessiz ve stresten uzak olması gerekiyor. Stres metabolizma üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğu için hızlı yemek yemek metabolizma üzerinde daha fazla olumsuzluklara neden olabilir.

hızlı yemek yeme

Yemek Yeme Alışkanlığı Nasıl Olmalı?

Yemek yerken çiğnenecek lokmanın en az 15 saniye olması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Mide ve metabolizma ortalama 20 dakika içerisinde doyduğunu hisseder. Hızlı yemek yediğimiz zaman midemiz bu süreyi algılamakta zorlanır ve tokluk hissi alana kadar yemek yemeye devam etme isteği oluşur, bu durumda fazla kalori alımı meydana gelir.

Hızlı yemek kilo aldırmanın dışında besinlerin mideye sindirilmemiş halde ulaşmasına sebep olur. Sindirime hazır olmayan besinler midede daha fazla enerji harcar. Hazımsızlık, şişkinlik, ağrı ve yanma gibi problemler ortaya çıkar.

hızlı yemek yeme kilo aldırır mı

Hızlı Yemek Yemeyi Önlemek İçin Öneriler

  • Yemek yerken bir şeyler içmek yemeğe mola vermenizi sağlar. Tercih edeceğiniz içecek su, maden suyu ve ayran gibi sağlıklı besin öğeleri olmalı.
  • Uzun süre aç kalmak insülin direncini düşürdüğü için hızlı yemek yemenize neden olur. Öğünler arasında çok fazla zaman olmamalıdır.
  • Sağlıklı ara öğünler tüketerek ana öğündeki açlık krizlerinin önüne geçebilirsiniz.
  • Büyük lokmalar ısırmak yerine küçük ısırıklar almak hızınızı yavaşlatır. Böylece yemeğinizi daha uzun sürede tüketirsiniz.
  • Bir işle uğraşırken, telefonla konuşurken, televizyon izlerken ya da ayakta yemek yemek hızlı tüketmenize yol açar. Yemeğinizi sakin bir ortamda masa başında oturarak yemelisiniz.
  • Hızlı yemek kilo aldırma dışında mide ve bağırsak hastalıklarına yol açar, yaşam kalitesini düşürür. Mide ve beyin birlikte çalıştığı için yemeğinizi olması gereken hızda lokmalarınızı çiğneyerek tüketmelisiniz.
  • Hızlı yeme alışkanlığınızı bir anda değiştirmek zor olabilir. Ancak, yemek yeme süresini uzatarak yavaş yeme alışkanlığı kazanabilirsiniz.

Sorular

Evet, hızlı yemek yemek insülin direncini olumsuz etkileyebilir. Hızlı yemek yemek, yüksek karbonhidrat ve şeker içeriğine ya da düşük lif içeriğine sahip besinlerde kan şekerinin hızla yükselmesine neden olur ve pankreasın daha fazla insülin üretmesini gerektirebilir. Tokluk hissi oluşana kadar hızlı yemek yersek de fazla kalori almış oluruz ve bu da obeziteye yol açabilir ve obezite insülin direncini artırabilir.
Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri

Sıkça Sorulan Sorular

Hızlı Yemek Yemek insülin direncini etkiler mi?

Evet, hızlı yemek yemek insülin direncini olumsuz etkileyebilir. Hızlı yemek yemek, yüksek karbonhidrat ve şeker içeriğine ya da düşük lif içeriğine sahip besinlerde kan şekerinin hızla yükselmesine neden olur ve pankreasın daha fazla insülin üretmesini gerektirebilir. Tokluk hissi oluşana kadar hızlı yemek yersek de fazla kalori almış oluruz ve bu da obeziteye yol açabilir ve obezite insülin direncini artırabilir. Detaylar