Ramazanda Kilo Verme Rehberi-Ramazanda Kilo Verme Rehberi

Ramazanda Kilo Verme Rehberi

Ramazanda Kilo Verme Rehberi

Kilo verme aşamasındaysanız veya kilo vermeye yeni karar verdiyseniz Ramazanda kilo vermek, oruç tutarken kilo vermek gibi konular ilginizi çekiyor olabilir. Özellikle Ramazan’la beraber değişen beslenme düzeni kilo verme aşamasında olan kişilerin ‘Eyvah, diyetime devam edemeyeceğim!’ diye düşünmesinde sebep olabilir. Fakat endişelenmenize gerek yok. Ramazan boyunca aşağıda bahsedeceğimiz noktalara dikkat ederek kilo verme yolculuğunuza sağlıklı bir şekilde devam edebilirsiniz.

Örnek Diyet Ramazan Menüsü

Ramazan’da Kilo Verme Rehberi

  1. Normalde gece yemek yemek kilo vermeyi engelleyen bir durumdur. Fakat konu Ramazanda kilo vermek olduğunda durum farklılaşıyor. Kilo vermek için sahur yapmadan oruç tutmak yarardan ziyade zarara sebep olabilir.  Yemek yenilmediği için yavaşlayan metabolizma sahur olmadan daha da yavaşlayacaktır. Sahurda diyet sırasında yediğiniz kahvaltı menüsüne benzer besinler tüketebilirsiniz.
  2. İftarda kendinize çok yüklenmemeye çalışın. Gün boyu aç olmak yemek vakti gelince her şeyden fazla fazla yeme isteği uyandırabilir. Fakat bu istekle mücadele ederek porsiyonlarınızı sağlıklı boyutlarda hazırlamak size kilo verme aşamasında yardımcı olacaktır. Yapabiliyorsanız iftar menüsünü ana ve ara öğünler şeklinde sahura kadar bölmek iyi bir fikir olabilir.
  3. İftardan sonra ve sahurda bol bol su için. Böylece vücudunuzun ödem tutmasını engellemiş olacaksınız.  Fakat iftarda birden bire çok su içmeye çalışmayın. Bunun yerine Ramazanda kilo vermek için iftar ve sahur arasında günlük su tüketimi hedefinize ulaşmaya çalışın.
Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri