Yazın Enerjik Hissetmenizi Sağlayacak Besinler-Yazın Enerjik Hissetmenizi Sağlayacak Besinler

Yazın Enerjik Hissetmenizi Sağlayacak Besinler

Yazın Enerjik Hissetmenizi Sağlayacak Besinler

Yılın en sevilen zamanı yaz mevsimi geldi çattı. Parlayan güneş ve havaların ısınması ile keyfimiz yerine gelse de hiçbirimizin kaçamadığı bir şey var: Miskinlik. Yaz mevsiminde de enerjinizden hiçbir şey kaybetmeden devam etmek zor görünüyor olabilir, fakat imkansız değil. Sıcak havalarda size gereken enerjiyi verirken serin tutacak bir diyet listesiyle bunu başarabilirsiniz. Öyleyse günlük diyetinize eklemeniz gereken besinlere göz atalım.

Meyvelerin Şahı: Karpuz

Yaz denilince hepimizin aklına ilk karpuz geliyor. Neyse ki bu güzel meyve sağlıklı besinler arasında bulunuyor ve bizi kendisinden mahrum bırakmıyor.

Sıcak günlerde terleme ile beraber vücuttan çok fazla su atılır. Bu nedenle günlük tükettiğiniz su miktarını arttırmanız gerekir. Her gün litrelerce su içmek sizi zorlayabileceğinden su yönünden zengin karpuza yönelmek iyi bir fikir olabilir. Günlük bir kase soğuk karpuz tüketmek sizi dehidrasyondan korur, enerji verir.

Öneri: Her gün karpuz yemekten sıkıldıysanız karpuz suyunu diğer meyve sularıyla beraber veya tek başına tüketmeyi deneyebilirsiniz.

Diyet Listelerinin Vazgeçilmezi: Yoğurt

Tüm diyet listelerinin yoğurt içermesi şaşırtıcı değil mi? Aslında hayır! Yoğurt hem düşük kalorili, hem de içinde karbonhidrat, yağ ve protein gibi vücuda gerekli pek çok şeyi barındırıyor. Yoğurt, probiyotikler açısından da zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Sağlıklı bir bağırsak, enerji seviyelerini artırabilir. Konu enerji verici sağlıklı besinler olduğunda da yoğurt başrolü oynuyor. Dolaptan çıkmış buz gibi bir yoğurt sizi hem serinletir hem de enerji verir.

Öneri: Yoğurdun içine elma ve muz da doğrayarak besleyici ve lezzetli bir ara öğün elde edebilirsiniz. Üstüne ekleyeceğiniz bir miktar tarçının da bu karışıma çok yakışacağını söyleyebiliriz.

Su Deposu: Salatalık

Diyet listelerinde adını sıkça duyduğumuz bir diğer meyve de salatalık. Salatalık yüksek su oranı ve düşük kalori değerleri ile kişiye ağırlık vermeyen hafif bir besin. Üstelik salatalığın ödeme iyi geldiği de bir gerçek. Siz de yazın salatalık yiyerek vücudunuzda sıcaktan biriken ödemi atabilir, üstünüzdeki ağırlıktan kurtulabilirsiniz. Salatalık ile su ihtiyacınızı gidererek daha enerjik olabilirsiniz. Günlük diyet listenize ekleyeceğiniz bir adet salatalığın yarattığı büyük farkı hemen fark edeceksiniz.

Öneri: Sağlıklı besinler arasındaki iki malzemeyi, yoğurdu ve salatalığı birleştirebilir, cacık olarak tüketebilirsiniz.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri