Stres Kilo Aldırır mı yoksa Verdirir mi?-Stres Kilo Aldırır mı yoksa Verdirir mi?

Stres Kilo Aldırır mı yoksa Verdirir mi?

Hepimiz zaman zaman stresli dönemlerden geçmişizdir. Stres, hepimizin ortak deneyimlerinden biri olsa da stresin sonuçları herkeste aynı olmayabilir. Örneğin; siz stresli anlarınızda kendinizi yemek yiyerek rahatlatmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Bunun yanında arkadaşınız stresli zamanlarda ağzına lokma koyamayacak dereceye gelebilir. O zaman stres kilo aldırır mı sorusunun cevabı bazıları için evet, bazıları için hayır olabilir.

Strese bağlı kilo alımında stresle başa çıkma alışkanlıklarının yanında vücudun strese verdiği kimyasal tepkiler de etkilidir. Stres hormonu olarak da bilinen kortizol, stres sonucu kilo almanın sebebi olabilir. Bu hormonun gergin anlarda yükselmesiyle insülin seviyeniz de yükselir. Bunun sonucunda da kan şekeriniz düşer ve vücut bunu dengelemek için şekerli, tatlı besinler yemenizi ister. Yani stres kilo aldırır mı noktasında psikolojik etmenlerin yanında hormon seviyeleri gibi bedensel değişimler de rol oynar.

Peki stresliyken kilo almayı engellemek için ve stres kilo aldırır mı sorusunu hayatımızdan çıkarmak için ne yapabiliriz?

Bu durumu engellemenin en kesin yolu stresle başa çıkma yöntemlerini geliştirmek ve stresli anları olabildiğince çabuk atlatmaktır. Stresli olduğunuz anlarda sizi rahatlatacak şeyleri düşünmek ve faaliyete geçmek zor olabilir. Yine de bunu kendi sağlığınız için yapacağınızı aklınızca çıkarmayın.

Stresle başa çıkmak için kendinize ufak bir mola vererek nefes egzersizleri yapın. Zaman ve mekan yönünden müsaitseniz egzersiz yapmanızı öneririz. Egzersize ayıracak vaktiniz yoksa ufak esneme hareketleri yapmaya çalışın, bu küçük çabanın bile sizi ne kadar rahatlattığını fark edeceksiniz.

Günde 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri