Su Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?-Su Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Su diyeti nedir?

Su diyeti, genellikle kilo kaybı amacıyla uygulanan bir diyet programıdır. Bu diyetin temel amacı, günlük kalori alımını azaltarak kilo kaybı sağlamak ve vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olmaktır. Özellikle bu tarz bir diyet yapmayı isteyenlerin mutlaka öncesinde profesyonel destek almaları önerilir. Çünkü su diyetinin uygulanış süreci titiz bir süreci de beraberinde getirir.

Su diyetini uygulayanlar, gün boyunca yalnızca su ve sıvı tüketirler. Sıvı kullanımına örnek olarak; çorbalar, detoks suları, bitki çayları ve meyve suları verilebilir. Günde en az 8-10 bardak su içilmesi önerilir ve vücuttaki susuzluğun giderilmesi amaçlanır. Su diyeti, belirli bir süre uygulanabilir ve süre sonunda normal beslenmeye dönülür. Böylece vücuttan toksinlerin atılması da mümkün hale gelir. Bu aşamada su diyetinin uygulanması sürecince mutlaka dikkatli hareket etmekte fayda vardır. Ancak bu sayede bu tarz diyetlerden istenilen faydanın elde edilmesi mümkün olur.

 

Su Diyetinin Özellikleri Nelerdir?

Su diyeti, vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Su, böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak vücuttan toksinleri ve atıkları daha kolay atılmasını sağlar. Bu da vücudun daha sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olur. Bu diyet ayrıca kilo kaybına da yardımcı olabilir. Su tüketimi kalori alımını azaltırken, vücuttaki su tutulumunu da azaltarak kilo kaybına yardımcı olur. Ancak, su diyeti uzun süreli uygulanmamalıdır. Çünkü vücudun gerekli besinleri almamasına neden olabilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Vücuttaki susuzluğun giderilmesi, toksinlerin atılması ve kilo kaybı gibi avantajları nedeniyle popüler bir diyet programıdır. Ancak, su diyeti'nin uzun süre uygulanması sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, uzman tavsiyesi almadan uygulanmamalıdır. Ayrıca, herhangi bir diyet programına başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Ancak bu sayede bu tarz diyetten elde etmeyi istediğiniz faydayı maksimum düzeyde elde etmeniz de mümkün hale gelir.

Su Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Günümüz itibariyle oldukça popüler bir konumda yer alan su diyetinin başta yağ yakımı olmak üzere pek çok faydasının bulunduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Aşağıda sıraladığımız özellikler su diyetinin öne çıkan faydaları arasında yer alır;

  • Detoks etisi yapar
  • Yağ yakımını sağlar
  • Vücudu toksinlerden temizler
  • Vücudumuzdaki su oranının düzene sokar
  • İdrar yoluyla zararlı maddelerden kurtulmanızı sağlar

 

Su Diyetinin Zararları Nelerdir?

Su diyetinin, ideal olarak 3 gün, maximum da 7 gün yapılması tavsiye edilir, gün sayısını uzatmak istiyorsanız da bir uzman yardımı ile bunu yapmalısınız. Çünkü böbrek taşı oluşumu, bulantı, düşük tansiyon, koordinasyon kaybı, bayılma ve bunun gibi olumsuz etkilere yol açar.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri